Zalmsalade met asperges

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 16-07-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 pakjes aardappelgolfjes (a 450 gram)
  • 1 blik rode zalm (netto 418 gram)
  • 2 blikjes asperges (netto 430 gram)
  • 3 bosuitjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 snufje zout

Bereiden

in pan met weinig water aardappelgolfjes in ongeveer 6 minuten gaar koken. Zalm afgieten, schoonmaken en in stukjes verdelen. Asperges afgieten en halveren. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. In vergiet aardappelgolfjes onder koud water afspelen en goed laten uitlekken. Mayonaise en zure room tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. Alles voorzichtig door elkaar scheppen. Evt serveren met bruin stokbrood.

Bronvermelding