Paddestoelentaartje met Parmaham en geitenkaas

Hartige taarten, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 29-04-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 300 gr. gemengde paddestoelen
  • 2 stk geroosterde paprika (uit een pot)
  • 2 stk knoflookteentjes
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl oregano
  • 1 snufje zout
  • 1 beetje versgemalen peper
  • 100 gr. Parmaham iets dikker gesneden
  • 100 gr. zachte geitenkaas
  • 2 el fijngehakte peterselie

Bereiden

Bereiding: Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht iets dunner uit. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop. Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de paprika in reepjes. Pel de knoflooktenen en pers ze uit. Verhit 2 el olijfolie in een wok en roerbak de paddestoelen en knoflook op hoog vuur in ca. 3 minuten mooi bruin, laat het vocht verdampen. Schep de reepjes paprika en de oregana erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het paddestoelenmengsel over de vier deeglapjes, laat rondom ca. 1 cm van de rand vrij. Snijd de plakjes ham in reepjes van ca. 1 cm breed en verkruimel de geitenkaas, verdeel dit over de taartjes en sprenkel er nog wat olijfolie over. Afwerking: verwarm de oven voor op 200 graden C. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin en gaar. Strooi de peterselie erover.

Bronvermelding