Brood met olijven en tomaten

Brood/sandwiches, Bijgerecht, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 30-01-2005 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 eetl honing
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 eetl olijfolie of olie van gedr. tomaten
  • 8 gedroogde tomaten
  • 75 g olijven zonder pit
  • 1 eetl italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetl pijnboompitten
  • 6 g zout
  • 250 ml water
  • 350 g meel

Bereiden

Gist, meel, honing, olie, water en zout in de bakvorm doen. Voeg italiaanse kruiden en tomaten (in stukjes gesneden) toe. Knoflook erboven uitpersen. Broodbakmachine instellen op bake raisin, volkoren, medium korst en medium brood. Olijven in plakjes snijden. Pijnboompitten even roosteren in een droge koekenpan. Na de pieptoon olijven en pijnboompitten toevoegen.

Materialen

broodbakmachine

Bronvermelding