Appeltaart-broodjes

Brood/sandwiches, Lunch, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 75 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 20-07-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak Broodbakmix voor wit brood (Koopmans, 450 gram )
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 20 gram boter of margarine (op kamertemperatuur)
  • 275 ml handwarm water
  • 2 appels
  • 3 el rozijnen
  • 3 el gehakte amandelen of (gebroken) amandelschaafsel
  • 4 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 el custardpoeder
  • melk of losgeklopt ei

Bereiden

(Voor 10 broodjes) - Doe de broodbakmix in een kom en meng de kaneelpoeder en kruidnagel erdoorheen. Voeg dan de boter en handwarm water toe en kneed met een mixer (met deeghaken) tot een soepel deeg. Dek de kom af met folie en laat ongeveer een kwartier rijzen op een warme plek. - Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Meng dit met de rozijnen, amandel, suiker en kaneelpoeder, citroensap en custardpoeder. Doe het mengsel in een vergiet omdat de appels best wat vocht loslaten en anders wordt het mengsel te nat. - Kneed het brooddeeg door en verdeel het in 10 bolletjes van gelijk formaat. - Rol elk bolletje uit tot een platte lap, schep hier 2 theelepels van de appelvulling in en vouw het deeg goed dicht. Leg het gevulde bolletje met de dichtgevouwen kant naar beneden op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Herhaal dit voor alle 10 de broodjes. - Laat de broodjes vervolgens nog een uur afgedekt rijzen op een warme plek. - Verwarm na 3 kwartier de oven voor: Elektrische oven: 220°C Heteluchtoven: 200°C Gasoven: stand 5-6 - Bestrijk de broodjes voordat ze de oven in gaan met wat melk of losgeklopt ei. Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Ze zijn klaar als het brood hol klinkt als je op de onderkant tikt. * * * Een echt verwen-broodje! Het kan gegeten worden bij het ontbijt, bij de lunch, of gewoon tussendoor. Ook makkelijk om mee te nemen naar school/werk of een picknick. Zijn de broodjes afgekoeld? Eén minuutje in de magnetron maakt ze warm en extra lekker!

Materialen

Mixer met deeghaken, Beslagkom, Kleine kom, Schilmesje, Snijplankje, Vergietje, Bakplaten, Bakpapier, Bakkwastje.

Bronvermelding