Risotto met porcini (eekhoorntjesbrood)

Rijst, Voorgerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 9 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 29-04-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • ruim versgeraspte Parmezaanse kaas
  • peper (niet te veel)
  • 30 gram gesnipperde porcini
  • 1 teentje knoflook
  • 900 cc cc bouillon (liefst bouillon met porcinismaak
  • 4 el olijfolie (hoeft niet zo precies, mag o
  • 1 ui
  • 400 gram gram rijst per persoon (echte Italiaanse risot

Bereiden

Porcini in de bouillon laten weken Laat de olie in de snelkookpan heet worden. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat de ui glazig worden. Roer de rijst even door de olie en ui en voeg de bouillon met de porcini en het knoflook erbij. Breng het geheel aan de kook, doe het deksel op de pan en laat de risotto 9 minuten onder de hoogste druk koken. Koel de pan af onder de koude kraan en meng de kaas door de rijst. Eet smakelijk!

Materialen

Snelkookpan

Bronvermelding