Frisse laagjessalade

Salades, Bijgerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 25-07-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuk prei (alleen het wit) in fijne ringetjes
  • 250 ml yogonaise
  • 400 ml slagroom
  • 1 potje sellereisalade, uitgelekt
  • 5 eieren, hardgekookt
  • 1 plak ham van 1cm dik, in blokjes
  • 300 gr mais, uitgelekt
  • 2 stuks zoete appels, in blokjes
  • 250 gr ananasblokjes, uitgelekt

Bereiden

Verdeel de uitgelekte selleriesalade over de bodem van de schaal. Prak de eieren en verdeel het eikruim over de sellerieslade. Verdeel hierover de bokjes ham. Klopde slagroom net niet helemaal stijf en meng hier de yogonaise door. Verdeel de helft van dit sausje over de hamblokjes, Verdeel hierover de mais, dan de appelstukjes en daarna de ananas. Smeer als laatste laag de rest van het sausje netjes over de salade. Garneer met de preiringetjes, Lekker bij de barbeque.

Materialen

vergiet, glazen schaal

Bronvermelding