Appel-rodekooltaartjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 24-07-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 tl ketoembar
  • 125 gr bloem
  • zout, peper
  • 3 st eieren
  • 100 gr koude boter
  • ½ (stuks rode kool (500 gr)
  • 2 st appel
  • 6 st steranijssterren
  • 1 dl kookroom
  • 50 gr roomkaas

Bereiden

Doe de bloem met wat zout eb 1 losgeklopt ei in een kom en snijd er met 2 messen 75gr van de boter door. Kneed tot een egaal deeg en druk het uit in 4 ingevette taartvormpjes. Maak de kool schoon en schaaf hem fijn. Snijd de geschilde appels in plakken. Verhit 25 gr boter en fruit hierin de kool met de steranijs 5min. Breng op smaak met peper en zout. Neem de anijssterren uit de kool en houd ze apart. Verdeel het megsel over de taartbodems. Druk goed aan. Leg de appel en de anijssterren erop. Klop de rest van de eieren met de room, de kaas en de ketoembar. Schenk het mengsel over de kool. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven (225C) in ca 30 min gaar.

Materialen

4 taartvormpjes

Bronvermelding