Abrikozengratin

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 24-07-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blik abrikozen
  • ½ liter volle melk
  • 1 st opengesneden vanillestokje
  • 6 st eieren
  • 100 gr suiker
  • 150 gr amandelspijs (verkruimeld)

Bereiden

Verhit de melk in een pan met het vanillestokje. Klop in een kom de eierdooiers in ca 5min licht en schuimig met de suiker. Neem het vanillestokje uit de melk, schraap het merg eruit en doe dit in de melk. Klop de vanillemelk langzaam al kloppend bij de eierdooiers. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm al roerend tot een gebonden vla ontstaat. (NIet laten koken) Roer van het vuur af de verkruimelde amandelspijs en de rasp van de sinaasappel door de vla. Verdeel de vla over 4 ovenschaaltjes en leg in elk schaaltje 4 halve abrikozen met de bolle kant naar boven. Gratineer onder een hete grill tot de vla goudbruin kleurt.

Materialen

4 ovenschaaltjes

Bronvermelding