Indisch smoorvlees à la Moos

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 180 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 25-07-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1/2 pakje Croma
  • 1500 gr runderlappen, in blokjes
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 4 uien in ringen
  • 2 kuipjes Boemboe voor Smoor Vlees
  • 1 kopje water

Bereiden

Smelt de boter en bak hierin het vlees bruin. Voeg de knoflook en de uien toe en blijf bakken tot het lekker bruin is. Voeg de kuipjes Boemboe Smoor toe en het kopje water en roer tot de pasta is opgelost. Doe de blikken gepelde tomaten erbij, met sap en al. Roer alles goed door elkaar. Laat het een paar uur stoven op het allerzachtste vuur dat je hebt, wel af en toe roeren. Na een uur zijn de tomaten opgegaan in de saus en de uien ook. De saus dikt lekker in. Lekker met rijst en boontjes. Als je nog een restje over hebt is dat de volgende dag heerlijk als stoofvlees bij frietjes!!

Bronvermelding