Kalfsoester met Salie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 31-08-2022 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stuk Kalfsoesters van circa 150 gram
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olie
  • 1 stuk ui
  • 1 eetlepel salie
  • 75 gram gekookte ham
  • 100 gram champignons
  • 1 flinke scheut cognac
  • 1 flinke scheut (slag)room
  • 1 naar smaak zout en verse peper
  • 1 naar smaak maggi nummer 1 (vleeskruiden)

Bereiden

Kalfsvlees in dit gerecht is erg lekker, je kan kiezen voor kalfsoesters of kalfsschnitzels. Maar ook varkenshaas is hierbij lekker. Stop het vlees tussen vershoudfolie en sla het (met wat je voorhanden hebt) goed plat. Ui, pellen en zeer fijn hakken. Verse Salie fijnhakken (bij de AH zit deze bij het zakje verse Italiaanse kruiden in, net genoeg). Gedroogde salie kan ook. Let dan wel op de hoeveelheid. Zelf ben ik een Salie liefhebber en dus zeer ruim hiermee ondanks dat het een overheersende kruid is. Ham in reepjes snijden. Champignongs borstelen en in plakjes snijden. Snij het platgeslagen vlees is stukjes van circa 5 bij 5 centimeter en kruid deze naar smaak met zout, peper en maggi nummer 1. Laat de boter en olie in de koekepan heet worden en bak de ui (kort) glazig. Voeg de stukjes vlees toe en bak ze aan beide kanten (maximaal een minuutje, zijn dunnen stukjes, zou jammer zijn als ze droog worden). Vlees uit de pan nemen en op een warme schaal leggen (afdekken met folie) en laten rusten. Doe de gehakte salie, ham en champignons in de pan en bak deze (al omscheppend) in 2 tot 3 minuutjes. Schenk de room en cognac (flinke scheut!) erbij en naar smaak zout en peper. Laat de saus even aan de kook komen. Doe de stukjes vlees weer in de saus en laat het vlees op temperatuur komen. Als garnering kan je verse salie gebruiken. Lekker met salade en stokbrood. Een courgetteschotel erbij, ook lekker.

Bronvermelding