Mexicaanse Kip met courgettes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 1 blik totamen (400 gram)
  • 1 grote ui
  • 1 blik maiskorrels
  • 1 stuk courgette
  • 500 gram Rijst (langkorrel)
  • 2 teen knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 naar smaak zout en verse peper
  • 1 naar smaak maggi nummer 3 (kip)
  • 1 theelepel komijn (gemalen)

Bereiden

Laat de tomaten uitlekken en bewaar het sap. Ui snipperen en snij de courgette in plakjes. Snij de kipfilet in stukken en verhit de olie in een grote braadpan, kruid de kip naar smaak met zout, peper en maggie nr. 3. Braad de kip aan alle kanten lekker bruin op een hoog vuur. Vuur laag zetten en strooi de bloem en komijn over de kip. Voeg de uitjes en tomatensap aan de kip toe, nog even doorroeren en met de deksel op de pan alles 30 minuten laten sudderen. Hou de bereidingstijd die je nodig hebt voor je rijst in de gaten en start daarmee wanneer nodig. Na 30 minuten sudderen de courgettes en tomaten aan de kip toevoegen en nog een kwartiertje doorsudderen totdat ook de courgettes gaar zijn. Af en toe even proeven en extra op smaak brengen met cayennepeper of meer komijn. De uitgelekte mais kan je door de rijst serveren (wel van te voren verwarmen, zie blik) of je voegt het toe aan de kip en courgettes (geniet mijn eigen voorkeur). Dit gerecht kan prima een paar uur van te voren klaar gemaakt worden of een dag.

Materialen

Grote braadpan (voor eenpansgerechten)

Bronvermelding