Gordon Ramsay's appeltaartje met caramelijs

Gebak, Nagerecht, 1 personen, Anders.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 26-07-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • poedersuiker
  • bladerdeeg
  • 1 breaburn appel
  • suiker
  • kaneel

Bereiden

Haal het klokhuis uit de appel, schil de appel en schaaf in heel dunne plakken. Haal een cirkel uit het bladerdeeg mbv het bordje. Prik er gaatjes in met een vork, zo voorkom je dat het deeg omhoog komt. Beleg het deeg mooi met de appels, elkaar overlappend, in een cirkel en een schijf in het midden. Strooi er wat suiker en kaneel over en zet in de oven. 20 minuten op 200 graden. Bestrooi het taartje met poedersuiker en laat de karameliseren mbv de brander. Schep een mooi bolletje van het ijs en leg dat in het midden. Meteen opdienen anders smelt het ijs door de warmte van het taartje.

Materialen

apelboor schaaf ontbijt- of taartbordje brander ijstang

Bronvermelding