Maaltijdsalade

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 zakken gemengde salade
  • 2 delen olijfolie
  • 1 deel balsamico azijn
  • mosterd
  • knoflook
  • peper en zout
  • bruine basterdsuiker
  • 1 pak rauwe ham o.i.d.
  • fetakaas of gorgonzola
  • courgette
  • wortel
  • tomaten
  • 8 eetlepels gemengde saladepitten

Bereiden

Bak de rauwe ham in de magnetron tussen een paar vellen keukenpapier uit . Laat het afkoelen. Rooster de pitten in een droge koekenpan. Pas op, sommige pitten "ontploffen" je pan uit! Maak een dressing van de olie, azijn, knoflook, mosterd, suiker, peper en zout en schud de fles tot de zaak emulgeert. Verdeel de salade over de borden. Rasp er dunne plakkjes courgette, sliertjes wortel, stukjes tomaat, komkommer etc. overheen. Breek de ham in stukjes en verdeel het over de borden. Doe het ook met de feta of de gorgonzola. Strooi de geroosterde pitten eroverheen. Giet vlak voor het serveren de dressing over de salade. Je kunt de ham ook vervangen door gerookte eendenborst. Zo heb je, met lekker donker brood erbij, een complete maaltijd.

Materialen

vier flinke borden en een mengfles voor de vinigraitte

Bronvermelding