Menu
Koninginnesoep met zalm
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 30 gram boter
- 150 gram gerookte zalm in stukjes
- vers gemalen peper
- 1 snuf nootmuskaat
- enkele druppels citroensap
- 1 eierdooier
- 1 dl slagroom
- 2 el fijngesneden dille
Bereiden
Verwarm de kippenbouillon. Smelt de boter in een ruime pan en roer de bloem erdoor. Giet al roerend de bouillon erbij en laat de soep ca. 10 minuten op laag vuur koken.
Breng de soep op smaak met peper, nootmuskaat en citroensap.
Roer de eierdooier met de room los en roer er voorzichtig 5 el hete soep door.Neem de pan van het vuur en roer het eiermengsel voorzichtig door de soep.
Serveer de soep in borden of kommen en verdeel de zalm en de dille erover.
Materialen
ruime pan