Wicked chocolate brownies

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 01-05-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 225 gram boter
  • 3-4 eetl stroop
  • 50 gram cacoa
  • 300 gram biscuits - digestives -
  • 400 gram pure chocola
  • 4 eetl poedersuiker
  • 1-2 eetl water

Bereiden

Verkruimel de koekjes fijn. - eventueel met de keukenmachine- Doe de boter, stroop en cacoa in een magnetronbestendige kom en zet een aantal minuten in de magnetron tot het gesmolten is. Vermeng dit met een spatel door de koekkruimels of meng het met behulp van de keukenmachine. Breek de chocola in stukjes en laat dit au bain marie of in de magnetron smelten. Doe de poedersuiker in een kopje en vermeng dit met het water tot het is opgelost. als de chocola gesmolten is meng je het poedersuiker mengsel erdoor. Vet de shaal in met boter. spatel het chocoldaemengsel door het koekmengsel. Doe alles in de ingevette schaal, eventueel met bovenop een laag van het chocolade mengsel. Zet de schaal een uur in de vriezer en geniet van de heerlijke chocolade explosie. * dit recept is erg makkelijk te maken en in 10 tot 15 minuten heb je de bereidingen klaar een daarna is het wachten. Er komt geen oven aan te pas!! *Je kan deze brownies ook in 2 delen maken. Dan doe je eerst het koekkruimel mengsel in de schaal en zet dit een half uur in de vriezer. Daarna doe je bovenop het chocolade mengsel en dan zet je het geheel nog een half uur in de vriezer. Je krijgt dan brownies met een chocolade topping. * De in water opgeloste poedersuiker maakt de chocola een beetje fudgie. Dit hoef je natuurlijk niet te doen, maar dan wordt de chocola wel erg hard in de vriezer. *gebroken noten hierdoor is ook erg lekker.

Materialen

magnetronbestendige kom schaal 26x16.5 cm keukenmachine (voor verkruimelen van de koekjes) spatel kopje

Bronvermelding