Maaltijdsalade met kipfilet

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 01-05-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilet
  • 1 - 2 eetl olijfolie
  • 1/2 zakje kip pikante kruiden -silvo-
  • 1 zakje ijsbergsla (200 gram)
  • 1 tomaat
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode paprika
  • 1 blikje mais
  • 1 pakje mager spek
  • 1 stukje kaas - milner gerijpt of parmezaans
  • pijnboompitten
  • 4 eetl mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetl water
  • 1 drupje knoflookolie
  • peper & zout/ saladekruiden
  • croutons

Bereiden

Maak de kipfilet schoon en snij in reepjes. Meng de olijfolie met de kip kruiden en meng de kip er doorheen. Verwarm de koekenpan en bak daarin het spek -zonder boter- tot het knapperig is. Haal de spek uit de pan en zet het apart. Bak de kipfilet in dezelfde pan en zet apart - afkoelen is niet erg - Snij de tomaat, komkommer en paprika in stukjes. Verdeel de sla over de 2 borden en doe daarover de tomaat, komkommer en paprika. laat het blikje mais uitlekken en verdeel dit er ook over. strooi peper en zout of saladekruiden over de salade. Snijd de kaas met het grote(brood) mes in grove stukjes. verdeel de kip over de salade. Verkruimel de uitgebakken spek en strooi dit met de kaas en de pijnboompitten er ook over. meng de mayonaise, mosterd, honing, eetl. water en knoflook olie door elkaar en gebruik dit als dressing over de salade. Strooi als laatste de croutons erover.

Materialen

snijplank vleesmes / vleeschaar mes om rauwkost mee te snijden groot mes (broodmes) 2 grote borden koekenpan

Bronvermelding