Asperge-rode paprikataart

Hartige Taarten, Buffet, 8 personen, Hollands.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 01-08-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 klein potje (korte) witte asperges, uitgelekt
  • 1/2 grote rode paprika, in repen
  • 4 kleine eieren
  • scheut melk
  • nootmuskaat
  • 50 g geraspte oude kaas
  • zout en peper

Bereiden

Verwarm oven voor op 225 graden, vet de vorm in. Rol het bladerdeeg uit en bekleed de vorm. Leg 2-3 asperges in straalvorm rondom in de vorm, met tussenruimte. Leg de repen paprika, eventueel wat bijgesneden, in de tussenruimten. Bestrooi met een klein beetje nootmuskaat. Strooi de kaas erover. Duw rand van bladerdeeg eventueel wat naar beneden, als hij te hoog is (springvorm). Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper. Giet over de vulling en bak 35-40 minuten in de oven. Warm of koud lekker.

Materialen

Springvorm of quichevorm van 26 cm

Bronvermelding