Menu
Bonenschotel (glutenvrij, maar met brood geserveerd)
Ingrediënten
- 400 gram gedroogde bonen/ kikkererwten (1 nacht geweekt)
- 1 ui
- 1 wortel
- 2 stengels bleekselderij
- 2 tenen knoflook
- olie
- 500 ml bouillon (zonder gluten)
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 bosje verse tijm
- 2 laurierblaadjes
- zout en peper
- platte peterselie
- verse munt
- feta, in blokjes
Bereiden
- gedroogde bonen of erwten een nacht laten weken
- ui, knoflook, wortel en bleekselderij fijnsnijden;
- ui, knoflook, wortel, bleekselderij, bonen, tijm en laurier zachtjes bakken in de olie;
- bouillon en tomatenblokjes erbij. ;
- circa 2 uur doorsudderen, elk kwartier proeven of de bonen al gaar zijn
- op smaak brengen met zout en peper
- tot slot garneren met platte peterselie, munt en feta