Bonenschotel (glutenvrij, maar met brood geserveerd)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 14-08-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram gedroogde bonen/ kikkererwten (1 nacht geweekt)
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • olie
  • 500 ml bouillon (zonder gluten)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bosje verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • zout en peper
  • platte peterselie
  • verse munt
  • feta, in blokjes

Bereiden

- gedroogde bonen of erwten een nacht laten weken - ui, knoflook, wortel en bleekselderij fijnsnijden; - ui, knoflook, wortel, bleekselderij, bonen, tijm en laurier zachtjes bakken in de olie; - bouillon en tomatenblokjes erbij. ; - circa 2 uur doorsudderen, elk kwartier proeven of de bonen al gaar zijn - op smaak brengen met zout en peper - tot slot garneren met platte peterselie, munt en feta

Bronvermelding