Curry van Victoriabaarsfilet

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 01-05-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g victoriabaarsfilet
  • 1 st ui
  • 50 g boter
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 200 g pandanrijst
  • 1 el groene Thaise currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 st rode peper
  • 3 st bosuitjes

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200C. Ui fijnsnipperen, gember raspen. In pan boter verhitten en hierin ui en gember 1 minuut fruiten. Rijst toevoegen en 1 minuut meebakken tot alle korrels glanzen. Dan 300 ml water erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Visfilet in stukken snijden. Vis op rijst leggen zodra rijstkorrels vrijwel al het water hebben opgenomen. Currypasta losroeren met kokosmelk en mengsel over vis schenken. Pan met deksel erop in midden van oven zetten. Curry ca. 10 minuten laten garen. Peper en bosui in ringetjes snijden. Pan uit de oven nemen. Viscurry over vier borden verdeeln en garneren met rode peper en bosui. Lekker met komkommersalade.

Materialen

1 ovenvaste pan met deksel

Bronvermelding