Spaghetti met Tomaten-Tonijnsaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 01-05-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 st tonijnsteaks
  • 2 blik tomatenblokjes
  • 300 g spaghetti
  • 125 ml slagroom
  • 1 zak rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 2 el italiaanse kruiden

Bereiden

Knoflook persen. In pan 3 el olie verhitten en knoflook 30 sec. zachtjes bakken (knoflook mag niet verkleuren). Tomatenblokjes en kruiden toevoegen; saus 15 minuten laten indikken. Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken. In pan 2 el olie verhitten en tonijn 2 minuten per kant bakken. Tonijn uit pan nemen en blokjes van 2 cm snijden. Tonijn met slagroom door tomatensaus scheppen en geheel nog 5 minutem zachtjes verwarmen. Saus met peper en zout op smaak brengen. Pasta afgieten en over 4 borden verdelen. Rucola erover verdelen en royaal saus op spaghetti scheppen. (lekker met sperziebonen).

Bronvermelding