Thaise curry met valess roerbakblokjes

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Thais.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 01-05-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 schaal valess roerbakblokjes
  • 1 st shanghai paksoy
  • 1 zak gebroken sperziebonen
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el olie
  • 1 - 2 el groene currypasta
  • 1 - 2 el vissaus
  • 1/2 tl suiker
  • 2 el pinda's of cashewnoten

Bereiden

Sjalotten pellen en in partjes snijden. Paksoi wassen in onderste deel in reepjes snijden. Blad in stukjes scheuren. In wok olie verhitten en roerbakblokjes 1 - 2 minuten bakken. Sjalotpartjes en 1 el currypasta meebakken. Sperziebonen en paksoirepen erdoor scheppen. Kokosmelk, vissaus en suiker toevoegen. Vuur laag draaien en gerecht 10 minuten laten stoven; regelmatig omscheppen. Als sperziebonen beetgaar zijn paksoiblad toevoegen en nog 2 minuten meewarmen. Gerecht op smaak brengen met zout of vissaus en eventueel wat extra currypasta. Pinda's grofhakken en over de curry strooien. Lekker met rijst of noodels. Eventueel garneren met blaadjes koriander en basilicum.

Bronvermelding