Zwitserse kaasfondue (AH)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 01-05-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g geraspte Emmenthaler
  • 400 g geraspte Gruyere
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el maizena
  • 4 dl droge witte wijn
  • 1 tl citroensap
  • 1 borrelglas Kirsch
  • nootmuskaat en peper

Bereiden

Wrijf de fonduepan in met de teentjes knoflook, giet de wijn erin en verwarm deze op een kookplaat. Laat de wijn niet aan de kook komen. Voeg eerst het citroensap toe, daarna onder goed roeren de grof geraspte Emmenthaler en de Gruyere. Hierna voegt u de Kirsch met daarin opgelost de Maizena toe. Kruid de fondue naar smaak met de geraspte nootmuskaat en de peper uit de molen. Mocht de fondue te dun blijken, bind deze dan door maizena opgelost in witte wijn toe te voegen. Bij de fondue serveer je brood, gekookte scampie, gestoofde champignongs, en stukjes komkommer en tomaat.

Bronvermelding