Southern Pecan-pie

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 27-05-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr pecannoten
  • 1 ei
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 2 eetlepels gele of bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels maple syrup of schenkstroop
  • 2 deciliter vanillevla
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • slagroom
  • 1 rol kruimeldeeg

Bereiden

Verwarm de oven voor tot op 200graden. taartvorm invetten met vloiebare boter kant en klaar kruimeldeeg of anders zelf bereid kruimeldeeg in de vorm doen. met een vork wat gaatjes in de bodem prikken. Bak de taart 7min. in de voorverwarmde oven. Intussen de helft van de noten fijnhakken Roer de fijngehakte noten met het losgeklopte ei,de custardpoeder, de basterdsuiker en de schenkstroop door de vla Dit mengsel over de taartbodem verdelen en de overgebleven noten er in cirkels opleggen. Taart bakken in ca. 25 minuten gaar taart uit de oven nemen en de jam die je een beetje op gewarmd hebt in een pannetje over de taart . af laten koelen en serveren met een toef slagroom.

Materialen

lage taartvorm 22-24-cm

Bronvermelding