Terrine van gerookte zalm en paling

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-04-2014 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • 100 gram gerookte paling
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 1 kuipje verse roomkaas naturel
  • 3/4 dl slagroom
  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • 1 takje dille
  • 1 eetlpl olie (om in te vetten)
  • 1 eetlpl franse mosterd

Bereiden

Cakevorm invetten en bekleden met plasticfolie. Helft van de plakjes zalm over de bodem verdelen. In kom met ruim koud water gelatine ca 5 minuten laten weken. Intussen de paling in stukjes snijden. In kom roomkaas en mosterd door elkaar roeren tot glad mengsel ontstaat. Palingstukjes erdoor roeren. In steelpan 1 eetlepel water verhitten. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete water oplossen. Gelatine al roerend in dun straaltje aan roomkaasmengsel toevoegen. In kom slagroom stijf kloppen en door roomkaasmengsel scheppen. Helft roomkaasmengsel in cakevorm scheppen. Rest van de plakjes zal erover verdelen. Terrine in koelkast afgedekt in ca 4 uur laten opstijven. In broodrooster brood roosteren en met uitsteekvormpje uit elke snee brood een rondje steken. Plank op cakevorm leggen en samen keren, even schudden en terrine op plank laten glijden. Plasticfolie voorzichtig verwijderen. Terrine in 8 plakken snijden. Op 4 borden elk 2 plakken van terrine leggen en garneren met toefjes dille. Serveren met broodrondjes.

Materialen

cakevorm lengte ca 20 cm plasticfolie rond steekvormpje doorsnede ca 8 cm

Bronvermelding