OVEN PASTA: Lasagne Bolognese

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 12-10-2010 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr voorgekookte witte lasagnevellen (Grand Italia)
  • 400 gr (runder)gehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gr fijngehakte champignons
  • handje geraspte wortel
  • 150 gr fijngesneden gekookte ham
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 blik tomaten met nat (groot blik)
  • peper en zout
  • 50 gr boter of margarine
  • 50 gr bloem
  • 600 ml melk
  • 200 gr geraspte kaas
  • snufje nootmuskaat

Bereiden

Gehakt rul en bruin bakken in hapjespan, ui, knoflook en wortel toevoegen en even mee laten bakken. Champignons, ham en oregano toevoegen en even mee laten bakken. Tomaten met vocht toevoegen, tomaten evt. in stukjes snijden. Op smaak maken met peper en zout en ca. 15 min zachtjes laten pruttelen zonder deksel. Als de saus te dik wordt evt. een beetje water toevoegen. Oven voorverwarmen op 200°C, heteluchtoven op ca. 180°C. Boter smelten in pan, bloem toevoegen en goed roeren. Even laten garen. Melk scheutje voor scheutje toevoegen en goed roeren met garde tot gladde saus. Kaas toevoegen en laten smelten. Als de saus te dik wordt nog een beetje melk toevoegen. Op smaak maken met peper en evt. zout en een snufje nootmuskaat. Op bodem van ovenschaal beetje gehaktsaus uitspreiden (invetten van de vorm is dan niet nodig) , bedekken met lasagnevellen. Op de lasagnevellen gehaktsaus scheppen en uitspreiden, hierover kaassaus scheppen en uitspreiden en hierop weer lasagnevellen leggen. Zo doorgaan tot alle ingrediënten op zijn. Eindigen met kaassaus. Schotel in het midden van voorverwarmde oven plaatsen en in ca. 45 min gaar bakken. Bovenste laagje wordt dan goudbruin. Serveren met een salade met tomaten en evt. olijven.

Materialen

oeenschaal inhoud ca. 2 liter

Bronvermelding