Aubergine-tomatensalade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 10-08-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines, geschild en in blokjes
  • 2-3 el olijfolie
  • 1-2 tl gemalen komijnzaad
  • 2-3 tenen knoflook, geperst
  • 2-3 grote rijpe tomaten, ontveld en gepureerd
  • 1-2 tl kristalsuiker
  • 1-2 tl harissa
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper

Bereiden

Doe de blokjes aubergine in een stoompan en stoom ze in 8-10 min. zacht. Stort de blokjes op een snijplank en prak ze fijn met een vork. Verhit de olie in een steelpan met dikke bodem. Doe het komijnzaad erbij en de knoflook en bak 1-2 min. al roerend op laag vuur. Doe de tomaten, suiker, harissa en de helft van de peterselie erbij. Laat het geheel op laag vuur 15-20 min. onder af en toe roeren sudderen, totdat een dikke saus ontstaat Roer het citroensap en de geprakte aubergine erdoor, meng alles goed. Breng op smaak met zout en peper Laat afkoelen. Serveer lauwwarm of op kamertemp., versierd met de rest van de peterselie

Bronvermelding