Menu
Toscaanse stoof
Ingrediënten
- 1 kilo runderlappen
- 3 eetl. olijfolie
- 2 tenen geperste knoflook
- 1 theel. verpulverde rozemarijn
- 1/2 l. rode wijn
- 3 eetl. tomatenpuree
- bloem
- zout en peper
Bereiden
Snij vlees in mooie kleine blokjes (1 1/2 cm)
Wentel ze in een bord flink door de bloem.
Verhit de olijfolie in de pan en doe de stukjes vlees in de pan samen met de knoflook en de rozemarijn. Het vlees heerlijk rondom bruin bakken.
Blus nu alles met de halve liter rode wijn en desnoods wat water tot alles bijna onderstaat.
Met zout en wat peper op smaak brengen en tevens de tomatenpuree toevoegen. Nu deksel op pan en en een paar uur zachtjes sudderen met een gaasje op een kleine vlam.
Eventjes proeven of het gaar is. Het moet niet al te gaar zijn. Net goed.
Overdoen in zo'n mooie bruine pot. Wel eventjes voor- verwarmen. Dan op tafel zetten. Heerlijk met gekookte aardappels en natuurlijk een italiaans wijntje.
Materialen
Gietijzeren braadpan met deksel. Houten pollepel en etensbord. Vlamverdeelgaasje.