Pittige citroenkip met peterselie en munt

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 27-08-2015 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 cm gemberwortel
  • 3 eetl olijfolie of zonnebloemolie
  • 4 kippenpoten of
  • 8 drumsticks
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 groene Spaanse peper
  • 1/2 theel kerriepoeder
  • 1 theel djinten
  • 1 theel ketoembar
  • zout
  • cayennepeper
  • 200 ml kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 eetl gehakte peterselie
  • 1 eetl gehakte munt
  • blaadjes munt en schijfjes citroen voor dressing

Bereiden

Voorbereiden: Rasp de gemberwortel. Hak de peper zonder zaadjes fijn. Verhit de olie en bak de kip aan alle kanten bruin. Schep de kipdelen met een schuimspaan uit de pan. Voeg de gember en gepelde, geperste knoflook aan het bakvet toe en bak deze 1 minuut. Roer er kerrie, djintan, ketoembar, zout en cayenne peper naar smaak door en verwarm alles nog 1 minuut. Bereiden: Leg de kip terug in de pan, voeg de bouillon, het citroensap en de -rasp toe. Breng alles aan de kook en laat de kip met het deksel op de pan nog 25 minuten zachtjes stoven. Roer de peterselie en munt erdoor. Serveer de kip met blaadjes munt en schijfes citroen.

Bronvermelding