Menu
'Amerikaanse vleesschotel (Kip Ketchup)' Makkelijk te bereiden lekkere maaltijd met kip of varkenslapjes. Heerlijk met rijst
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
2 varkenslapjes of kipfiletjes
25 gr margarine
1/2 ltr perziken of abrikozen
2 uien, fijngesneden
100 gr champignons in schijfjes gesneden
4 eetlepels tomatenketchup
1,5 eetclepel sojasaus (ketjap)
1/4 eetlepel Worcestershire sauce
peper, zout, tabasco, teentje knoflook
bouillonblokje
Vlees kruiden en bruin bakken in een braadpan in de margarine. Vlees uit de pan halen.
In het vet van het vlees de uien even bakken.
Perziken laten uitlekken en sap opvangen. Perziken toevoegen aan de uien met een beetje van het sap.
Tomatenketchup, knoflook, sojasaus, bouillonblokje en Worshestershire sause toevoegen en even laten koken.
Vlees erbij voegen.
Champignon toevoegen en alles gaar laten sudderen (10-20 minuten).