Romige pastasaus met mosselen, garnalen en sugar snaps

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Fusion.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 14-08-2011 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 150 gram gepelde reuze garnalen of scampi's
  • 2 stuks sjalotten
  • 1 rode paprika
  • 3 teentje knoflook
  • 1 visbouillon blok
  • 250 ml kookroom
  • 250 gram sugar snaps
  • 500 gr pasta
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 1 ui
  • ½ kleine winterwortel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 glas droge witte wijn

Bereiden

Was de mosselen grondig en verwijder eventuele baarden. Kook de mosselen met ui, plakjes wortel, 2 geplette tenen knoflook, peper & zout en een half glas witte wijn in max. 8 minuten tot de alle schelpen geopend zijn. Afgieten en af laten koelen. Week de sugar snaps in koud water Snij de sjalotten in kleine blokjes. Grill de paprika, ontvel deze en snij in kleine reepjes. Haal het mosselvlees uit de schelpen. Haal de wortelplakjes uit de mosselpan en bewaar ze. Verwarm de wok met 4 eetlepels olijolie, bak hier in de sjalotjes tot deze zacht zijn, voeg dan de sugar snaps, koflook en ontvelde paprika en wortel toe. Regelmatig omscheppen tot de sugar snaps beetgaar zijn. Afblussen met een half glas witte wijn. Voeg rauwe garnalen en mosselen toe en warm het geheel goed door. Kookroom toevoegen en verkruimeld visbouillonblok toevoegen. Verwarmen maar niet laten koken. Verse of gedroogde Italiaanse kruiden naar smaak toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Pasta al dente koken in ruime hoeveelheid zout water. Serveren in een diep bord, eventueel afgarneren met verse kruiden en peper uit de molen.

Materialen

Mosselpan Wok

Bronvermelding