Menu
BBQ Ananas aan een stokje
Ingrediënten
- 1 ananas
- 1 snufje zout
- vloeibare honing of bruine suiker
Bereiden
Voorbereiden:
Snijd de ananas in de lengte door. Verwijder met een scherp mesje de harde kern en de groene bladen aan de bovenkant. Snijd de twee halve ananassen in dikke plakken. Steek een spies of satéprikker in de schil van elke plak.
Bereiden:
Rooster de plakken ananas ongeveer 3 minuten aan beide kanten. Leg de plakken op een schaal en strooi een heel klein beetje zout op. Het zout versterkt de smaak. Giet er een beetje honing over of bestrooi de plakken met een beetje bruine suiker.
Tip:
Bestrooi de plakken ananas na het roosteren met een beetje kaneelpoeder.
Variatie:
Eet de warme plakken ananas bijvoorbeeld bij geroosterde kippenbouten, drumsticks of spareribs.
Materialen
spiezen of sate prikkers