Bitterkoekjes-cake

Gebak, Buffet, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 70 minuten,

Laatst aangepast: 05-12-2009 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr cakemeel
  • 200 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 5 zakjes vanillesuiker
  • 5 eieren
  • zout
  • paneermeel
  • 1 borrel amaretto
  • 125 gr brosse bitterkoekjes

Bereiden

Boter met suiker mixen. De vanillesuiker en snufje zout toevoegen. De eieren 1 voor 1 toevoegen en mixen tot een smeuiig geheel. Daarna de cakemeel beetje bij beetje door het mengsel mixen en nog 5 minuten mixen tot een mooi smeuiig deeg. De bitterkoekjes verkruimelen en daar een borrel glaasje amaretto over gieten en door het deeg scheppen. Het cakeblik invetten met boter en bestrooien met paneermeel. Oven voorverwarmen op 175 C. 70 minuten bakken. Bij 60 minuten even controleren of de cake al klaar is.

Materialen

mixer cakeblik

Bronvermelding