Hot curry gehaktballetjes *hier scoor je punten mee*

Anders, Hapje, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 23-08-2011 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 kilo gehakt (half om half)
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 scheutje ketjap
  • 1 flinke scheut Hot curry saus
  • 2 zakjes hamburger gehaktkruiden
  • 1 ei

Bereiden

Meng het gehakt met een eitje, de hamburgergehaktkruiden, beetje sambal en scheutje ketjap. Maak er kleine 1 haps gehaktballetjes van. Braad de gehaktballetjes in olijfolie lekker bruin. Maak een dikke saus. fruit de fijn gesnipperde ui en de knoflook. Doe er wat sambal en ketjap bij. (alles naar smaak). Doe er dan de curry bij. Je moet steeds proeven. Wil je het heter, doe er dan meer sambal bij, meer currysmaak dan meer curry. Doe de balletjes bij de saus en hussel de boel lekker door elkaar. Deze balletjes zijn lekker als hapje, of als lunchgerecht met wat stokbrood. maar ook heel lekker als hoofdgerecht met rijst of friet en een salade.

Materialen

Koekenpan en of wok

Bronvermelding