Appelmuizen

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 18-04-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 dropveter
  • 4 plakjes bladerdeeg (koopmans)
  • halve eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 appel
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 4 krenten
  • 1 ei

Bereiden

Laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar ontdooien. Schil de appel en rasp hem grof. Schep de rozijnen en de suiker erdoor. Knip de krenten elk in vieren en de dropveter in 8 gelijke stukjes. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Snijd de bladerdeegvelletjes schuin door midden. Verdeel het appelmengsel erover en vouw de lange punten over elkaar heen. Stop ze tussen het deeg en de vulling zodat een muisvorm ontstaat. Druk in het dunne gedeelte aan weerszijde 1/4 krentje en leg de muizen op een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten mooi goudbruin. Laat ze afkoelen en prik de stukjes dropveter als staartje in het dikke gedeelte van de muizen

Materialen

grove rasp keukenschaar bakpapier bakblik

Bronvermelding