Geroosterde italiaanse aardappeltjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 40 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 03-05-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • vastkokende aardappels
  • olijfolie
  • zout
  • paprikapoeder
  • italiaanse gedroogde kruiden
  • knoflookpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de ardappels en snijd ze in blokjes.Het hangt van de grote van de blokjes af hoe lang ze straks in de oven moeten garen. Doe de blokjes in een grote kom en giet er een flike scheut olijfolie bij. Goed schudden zodat de olie aan alle blokjes zit. Voeg de kruiden, knoflook, paprikapoeder en het zout toe. Weer goed mengen. Doe de aardappelblokjes op een ingevette bakplaat en schuif die in een voorverwarmde oven. Bak tot ze mooi bruin en gaar zijn. Af en toe keren. De baktijd is ca. 40 minuten.

Bronvermelding