Aardappeltjes uit de oven

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 23-08-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr aardappels
  • zout en peper
  • 4 takjes tijm
  • 1 ui
  • 100 gr spekblokjes
  • olijfolie
  • 50 gr parmezaan

Bereiden

- Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca 15 minuten gaar in water met wat zout. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was ondertussen de tijm en ris de blaadjes van de steeltjes. Pel en snipper de ui. Bak de spekjes knapperig in een droge koeopan. - giet de aardappels af en meng ze met de tijm de ui, het spek en de olijfolie. Breng het geheel op smaak met zout en peper, en doe het in een ovenschaal. Rasp de parmezaan er overheen en zet de schaal ca 10 minuten in de oven.

Materialen

ovenschaal ingevet 1 pannetje 1 koekkepan

Bronvermelding