Pilafi (Griekse tomatenrijst)

Rijst, Bijgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 23-08-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr ongekookte rijst
  • 270 ml tomatensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 fijngesneden uit
  • 1/4 eetlepel fijngehakte munt
  • 1/2 eetlepel fijngehakte oregano
  • 1/2 eetlepel fijngehakte tijm

Bereiden

Verhit olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook zachtjes. Voeg vervolgens de kruiden en de rijst toe. Schep alles een paar keer om zodat alle rijstkorrels met de olie bedekt zijn. Voeg het tomatensap toe en breng het aan de kook (let op: de hoeveelheid tomatensap hangt af van de soort rijst die je gebruikt). Zodra het kookt, het vuur laag draaien en op een zacht pitje in 15-20 minuten gaar laten worden. Tussendoor een paar keer goed doorroeren en proeven.

Materialen

braadpan

Bronvermelding