Menu
Eierpotjes
Ingrediënten
- 6 eieren
- 2 tl boter
- 1 bieslook fijngesneden
- 2 el creme fraiche
- 1 el geraspte parmezaanse kaas
- 25 gr zalmsnippers
- 1 el mierikswortelpuree
Bereiden
VARIATIE 1:
4 theelepels boter
1-2 fijngesneden bieslook
VARIATIE 2:
4 theelepels crème fraiche
2 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas
cayennepeper
VARIATIE 3:
50 gram gerookte zalmsnippers
2 theelepels mierikswortelpuree
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Kook 2 liter water. Zet de ovenschaaltjes in een braadslede en breek boven elk vormpje een ei.
Voeg aan 2 vormpjes elk 1 theelepel boter en bieslook naar smaak toe en maal er peper boven.
Voeg aan 2 vormpjes elk 1 theelepel crème fraiche, de kaas en cayennepeper toe. Voeg aan de resterende 2 bakjes de zalm toe en maal er wat peper over. Schenk zoveel kokend water in de braadslede tot ze tot de helft in het water staan. Laat ze in 15 minuten gaar worden in de oven. Haal de eierpotjes voorzichtig uit de oven en verdeel de mierikswortelpuree over de zalmpotjes.
Serveer direct.
Materialen
6 kleine ingevette ovenvaste bakjes Braadslede voor au bain marie