Menu
Gepofte krieltjes met zalm
Ingrediënten
- 30 ongeschilde krieltjes
- 1 theelepel peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- 1/2 krop sla
- 400 gr gerookte zalm
- 3 eetlepels creme fraiche
Bereiden
voorbereiden; krieltjes goed wassen. met sateprikker gaatjes in krieltjes prikken. krieltjes op groot plat bord leggen en afdekken met magnetronfolie
peterselie met 1 eetlepel olie door elkaar roeren. rest van olie met citroensap tot sausje kloppen. sla wassen, uit slaan en in smalle repen snijden.
bereiden: krieltjes in magnetron op 600 watt in ca. 3 min. garen en vervolgens buiten de magnatron 4 min. laten nagaren.
intussen sla over 6 borden verdelen. dressing over sla sprenkelen. zalmplakjes op sla leggen. kruidenolie druppelsgewijs naast zalm sprenkelen. kapjes van krieltjes snijden. met theelepeltje 1/4 deel van krieltje uithollen. krieltje vullen met creme fraiche. op elk bord 5 krieltjes zetten
Materialen
sate prikker magnetronfolie