Gepofte krieltjes met zalm

Anders, Voorgerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-01-2005 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 30 ongeschilde krieltjes
  • 1 theelepel peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 krop sla
  • 400 gr gerookte zalm
  • 3 eetlepels creme fraiche

Bereiden

voorbereiden; krieltjes goed wassen. met sateprikker gaatjes in krieltjes prikken. krieltjes op groot plat bord leggen en afdekken met magnetronfolie peterselie met 1 eetlepel olie door elkaar roeren. rest van olie met citroensap tot sausje kloppen. sla wassen, uit slaan en in smalle repen snijden. bereiden: krieltjes in magnetron op 600 watt in ca. 3 min. garen en vervolgens buiten de magnatron 4 min. laten nagaren. intussen sla over 6 borden verdelen. dressing over sla sprenkelen. zalmplakjes op sla leggen. kruidenolie druppelsgewijs naast zalm sprenkelen. kapjes van krieltjes snijden. met theelepeltje 1/4 deel van krieltje uithollen. krieltje vullen met creme fraiche. op elk bord 5 krieltjes zetten

Materialen

sate prikker magnetronfolie

Bronvermelding