Menu
Indiase rijstsalade met geroosterde kip. (picknick_)
Ingrediënten
- zout en peper
- 200 gram basmatirijst
- 2 eetl Madras currypasta (pot,pataks)
- 1 eetl zonnebloemolie
- 250 gram kipfilet in reepjes
- 150 gram gezouten cashewnoten
- 1/2 krop ijsbergsla, in dunne reepjes
- 1 komkommer, zaden verwijdert en in blokjes
- 2 lente uitjes in ringen
- 1 bosje verse koriander, blaadjes fijn gehakt
- 125 ml creme fraiche
- 2 a3 eetl honing
- 1 citroen (sap)
Bereiden
Bereid de rijst volgens de verpakking en laat het afkoelen (kan dag ervoor) Klop de currypasta door de olie en marineer hierin de kip minstens een half uur. Verhit een grillpan en doe hierin de kip reepjes en grill ze rondom bruin en gaar. Rooster de cashewnoten en laat ze afkoelen. Schep de sla, komkommer , bosui, en koriander door de afgekoelde rijst. Klop de ingredienten voor de dressing (creme fraiche, honing, citroensap) en maak op smaak met peper en zout. En doe het door de salade Doe voor het serveren de cashewnoten en kipreepjes erop.En garneer het met wat koriander.
Materialen
Heerlijk en makkelijk picknick recept.