Tiramisu Al Limone

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 12-09-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • limoncello

Bereiden

200 gr Italiaanse lange vingers 225 gr mascarpone 200-225 ml slagroom 60 gr suiker 75 ml limoncello (Italiaanse citroenlikeur) 75 ml vers citroensap eventueel 1 citroen om te garneren

Materialen

Meng de mascarpone met de slagroom, suiker en een kwart van het mengsel van limoncello en citroensap. Blijf met de mixer net zo lang kloppen tot het mooi glad en stijf is. Neem een schaal en leg op de bodem de helft van de lange vingers tegen elkaar. Besprenkel de lange vingers met de helft van het resterende citroensap en de limoncello. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel. Leg hierop de rest van de lange vingers, besprenkel met de rest van het citroen-limoncellomengsel. Bedek het geheel met de rest van het mascarponemengsel. Eventueel garneren met dunne schijfjes citroen. (Doe ik niet (meer): is heel lastig met opscheppen en wij vonden de citroen dan wel heel overheersend worden) Dit nagerecht kun je gemakkelijk daags van te voren al maken :

Bronvermelding