Gekaramelliseerde appelpartjes met vanille ijs

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 12-01-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote appel(elstar)
  • 50 gr suiker
  • 1/2 ltr vanille-ijs
  • 2 eetlepels calvados(slijter)
  • 2 takjes groene munt

Bereiden

appel wassen, halveren, klokhuis verwijderen en in 16 partjes snijden. in pan met dikke bode suiker op zacht vuur langzaam laten smelten en goudbruin laten worden (karamaliseren). appelpartjes door karamel scheppen en in 5 min. zachtjes gaar laten worden, halverwege voorzichtig keren. appelpartjes in ster vormen op 4 bordjes leggen. op elk bordje ijsbolletjestang 3 bolletjes ijs in midden van appelpartjes scheppen. calvados erover sprenkelen. garneren met toefjes munt.

Materialen

ijsbolletjestang

Bronvermelding