Aardappels met karwijzaad

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-01-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 ca 100gr. kruimige aardappelen
  • 40 gr boter/margarine
  • 2 eetlepels karwijzaad
  • 1/2 eetlepel fijn zeezout

Bereiden

aardappelen onder stromend water schoonboenen. met vork gaatjes prikken. in magnetron aardappels op bord in ca. 9 min. op vol vermogen laten garen (700w). aardappelen in keukendoek verpakkenen ca. 10 min. laten nagaren. intussen in magnaetron boter op laagste stand smelten. (ca. 1 min. 75w). aardappelen in lengte halveren. in kom karwijzaad en zout door elkaar roeren. aardappels met snijvlak licht in karwijzaadmengsel drukken en met snijkant naar bovenop een platte schaal leggen. op elke aardappelhelft 1 theelepel boter schenken. in magnetron aardappelhelften nog ca. 1 min. op vol vermogen heet laten worden.

Bronvermelding