Oma's Kippensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 30-08-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks kippenbouten
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 liter water
  • 1-3 stuks laurierblaadjes
  • vermicelli
  • eventueel soepgroente

Bereiden

Zet water op met de blokjes bouillon en laurierblaadjes. Haal het vel en overtollig vet van de bouten af (als je de bout onder warm water houdt, krijg je er meer grip op, dus gaat het makkelijker). Doe de bouten in de pan. Laat het 1-2 uur trekken (zelf inschatten/ eigen smaak). Na 1-2 uur haal je de laurierblaadjes eruit, en doe je de vermicelli (en evt. de soepgroente) erbij. Nog even 10 minuten laten koken en voilá, oma's kippensoep! Met broodje erbij een hoofdgerecht, maar ook heel geschikt als voorgerecht. Goed tegen ziektes :)

Bronvermelding