Groene kooltaart

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 01-09-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 65 gram hazelnoten, fijn gemalen (evt. gehakt)
  • 200 gram bloem
  • zout
  • 125 gram koude boter
  • 300 gram magere kwark
  • 30 gram verse peterselie, fijngehakt
  • 175 gram (oude) geraspte kaas
  • 3 eieren
  • peper
  • 250 gram chorizo, in blokjes gesneden
  • 300 gram gesneden groene kool
  • 3 eieren

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 oC. Doe de gemalen hazelnoten in een kom en meng het met de bloem en het zout. Voeg 100 gram koude boter in stukjes toe, prak het met een vork tot een kruimelige massa ontstaat. Voeg 100 gram kwark toe en kneed het snel tot een samenhangend deeg. Laat de deegbal in plastic folie 20 minuten in de koelkast rusten. Ondertussen 3 eieren loskloppen met de rest van de kwark (200 gram). Kaas 3/4 van de peterselie en peper erdoor kloppen. De rest van de boter (25 gram) verhitten in een wok of diepe pan en op een laag vuur de kool al omscheppend ca. 2 minuten bakken. De chorizo erbij doen en nog 1 minuut meewarmen. Bestuif een deegroller en aanrecht met bloem. Vet de vorm in. Rol het deeg uit tot een 1/2 cm dikke ronde lap (5 cm groter dan de vorm) en bekleed de vorm met het deeg. Schep het koolmengsel door het eimengsel. Schep alles in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven. Na ongeveer 40 minuten 3 eieren boven de taart breken en bestrooien met de rest van de peterselie. Bak de taart nogmaals ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Materialen

springvorm of overschaal

Bronvermelding