Pangasius Viskoekjes met Kappertjes Mayonaise

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 04-09-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr pangasiusfilet
  • - - zie onder

Bereiden

Kappertjes mayonaise vormt een lekkere combinatie met deze viskoekjes. Meng daarvoor gelijke delen mayonaise en crème fraîche en breng dit op smaak met fijngehakte kappertjes , een fijn gehakte augurk en geraspte citroenschil. 400 g pangasiusfilet 5 dl kippenbouillon 2 aardappelen 2 lente-uitjes 6 takjes peterselie 6 sprietjes bieslook 1 groot ei paprika en chilipoeder zout, peper 2 eetlepels bloem Breng , om de vis te pocheren , de bouillon aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de vis toe. Laat de vis in 2-3 minuten gaar worden. De bouillon mag niet koken. Neem de vis met een schuimspaan uit de bouillon. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in de bouillon waarin de vis gepocheerd is. Snijd intussen de lente-uitjes in ringetjes , hak de peterselie fijn en knip de bieslook klein. Giet de aardappels af , laat ze uitdampen en wrijf ze fijn met een vork. Verdeel de vis in stukken. Meng stukken vis , fijngewreven aardappel , lente-ui , kruiden en ei dooreen tot een smeuïg geheel en breng op smaak met paprikapoeder , chilipoeder , zout en peper. Vorm hiervan 12 kleine koekjes. Laat de koekjes stevig worden in de koelkast. Bestuif de koekjes met bloem en bak ze in boter of olie aan beide kanten goudbruin.

Bronvermelding