Captains dinner (familie recept) heerlijk uitgebreid tafelen

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-11-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram ontbijtspek
  • 300 gram kippenlevertjes
  • pakje vette spekbkojes
  • 1 groot blik cocktail worstjes
  • 2 ons pekelborst
  • 2 potten capucijners
  • 500 gram uien
  • 4oo gram gekookte bietjes
  • 1 grote pot augurken
  • 1 prei heel fijn gesneden
  • 1 grote pot amsterdamse uien
  • mespuntje chilipeper
  • paprikapoeder (hot)
  • zout en versgemalen peper
  • piccalilly
  • (schenk)stroop

Bereiden

Bak de spekreepjes krokant. Dep ze daarna droog en laat ze rusten op een bord. bak de kaantjes uit, leg ze op keukenpapier, houd het spekvet warm. verwarm de velderwtjes. Snijd de uien in ringen en bak ze goudbruin in wat olijfolie. Bereid de bietjes naar eigen inzicht. Giet de capucijners af en voeg de kruiden naar smaak toe Houd het op een laag vuur enkele minuten warm. Warm de cocktailworstjes op en doe deze in een grote schaal. warm de pekelborst in het vocht van de worstjes. Doe alle ingrediëntenin schaaltjes. Dien tenslotte de capucijners op in een voorverwarmde schaal en plaats de andere schaaltjes eromheen. het is de bedoeling om op de capucijners naar keuze wat ingrediënten te scheppen, doe er wat spekvet en stroop overheen. Heerlijk met eigen gemaakte piccalilly

Bronvermelding