Avocado-perziksalade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 11-05-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 deciliter balsamicoazijn
  • 4 romatomaten, in plakjes
  • 1 avocado, geschild, ontpit en in plakjes
  • 250 gram buffelmozzarella, in plakjes
  • 1 rijpe perzik of nectarine, ontpit en in blokjes
  • 50 gram ontpitte, zwarte olijven
  • 1 spaanse peper, zaad verwijderd en klein gesneden
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 limoen, sap van
  • zout en zwarte peper

Bereiden

Maak eerst de dressing. Schenk de balsamicoazijn in een steelpan en breng hem aan de kook. Draai het vuur laag en laat de azijn 20 minuten sudderen, tot er ongeveer 1,5 dl over is. Laat de ingekookte azijn volledig afkoelen. Leg de tomaten, avocado en mozzarella op een groot bord. Schep in een kom de perzik of nectarine, olijven, Spaanse peper, olie en het zout en de peper goed door elkaar. Schep het mengsel over de salade op het bord. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en de balsamicodressing. Eventueel kan nog wat koriander door het perzikmengsel worden gemengd. Ik heb zelf trouwens minder balsamicoazijn gebruikt, minder dan 1 dl voor een persoon, ipv 1,5.

Bronvermelding