Havermout koekjes

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 06-09-2011 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram boter
  • 2 cups havermout
  • 1,5 cups suiker
  • 2 cups bloem
  • 1 mespunt zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius. Smelt de boter in een kom. Meng havermout, suiker, meel en zout in een kom. Meng de gesmolten boter erdoorheen. GOed roeren totdat alle boter opgenomen is. Pak een hadjevol mengsel en kneed het tot een balletje. Druk het balletje plat tot een koekje en leg het op een met bloem bestoven, of met bakpapier bekleed bakblik. Herhaal tot het mengsel op is. Dit duurt wel eventjes! Bak de koekjes ongeveer 25 minuten. Laat ze niet te bruin worden. Laat de koekjes even afkoelen en leg ze dan op een koud oppervlak om verder af te koelen.

Bronvermelding