Bitterkoekjesvla

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 14-12-2011 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram suiker
  • 50 gram custard
  • 1 ei
  • 1 liter melk (mag ook houdbare melk zijn)
  • 200 gram bitterkoekjes
  • 2 eetlepels suiker

Bereiden

Meng de custard met de suiker. Klop het ei los en meng het door de custard en suiker. Eventueel verdunnen met wat melk of water. Breng de melk in een pan op niet al te heet vuur (3/4) tot bijna het kookpunt (er komen dan wat belletjes naar de oppervlakte). Schenk al kloppende het custard mengsel in de melk. Blijf kloppen. Zet het vuur wat zachter. Langzamerhand wordt de melk dikker tot er een soort vla ontstaat (3 tot 5 minuten) blijf kloppen/roeren zodat je geen korst in de pan krijgt. Nu kun je de vla op 3 manieren afmaken: 1. verkruimel de koekjes in de vla en laat ze nog 1 minuutje meekoken (blijf roeren!), schenk het mengsel in een schaal. 2. leg de helft van de bitterkoekjes in een schaal en schenk de helft van de vla op de koekjes. Leg de rest van de koekjes op de vla in de schaal en schenk de rest van de vla eroverheen. 3. doe beide :) Besprenkel de bovenkant van de vla met suiker om een vel te voorkomen. Laat de vla afkoelen. Is lauw en koud ook lekker.

Bronvermelding